IV Festival de Primavera

12-04-2017

Mireia Frutos i Laura Pérez

El IV Festival de Primavera acollirà quatre concerts amb el piano com a protagonista. Començaran el 26 d'abril Mireia Frutos i Laura Pérez i també comptaran entre els seus artistes convidats amb la pianista búlgara Mariana Gurkova, el Duo Nascilansky i el pianista croat Bruno Vlahek.

La programació del certamen, que compta amb la col·laboració de l'Obra Social i BMN-SA NOSTRA, s'iniciarà el dia 26 d'abril amb el George Sand Piano Duo en el mateix escenari on tendran lloc totes les actuacions, el Centre de Cultura Sa Nostra, al carrer de la Concepció, 12 de Palma.

Mireia Frutos i Laura Pérez interpretaran "El jardí de les hespérides" i "Paraphrasing Nietzsche", d'Abraham Tena Manrique; així com Peces Op. 11 Barcarolla Scherzo Tema Rus Vals Romanza Glòria, de Serguei Rakhmàninov.

Després de la pausa interpretaran peces de Manuel de Falla (Dansa espanyola nº 1), Camille Saint-Saëns (Dansa macabra op.40) i Johannes Brahms (una selecció dels seus "Danses hongareses").

  • 26 d’abril, 20.00h
  • George Sand Piano Duo, Mireia Frutos i Laura Pérez al piano.
  • Organitza: Sociedad de Conciertos de Palma de Mallorca, Obra Social i BMN
  • Tel reserves: 622 434 309
  • Entrada-donatiu 10 euros
  • A l’auditori del Centre de Cultura SA NOSTRA.

Mireia Frutos, piano

Nascuda a Madrid, Mireia Frutos Fernández cursa actualment els seus estudis de màster a l'Acadèmia Franz Liszt de Budapest, amb els professors András Kemenes i Balázs Szokolay de piano, i Gábor Csalog de música de cambra.

Com a concertista, ha actuat a Espanya, Itàlia, Alemanya, Àustria, França, Hongria, Israel i EE. UU. Sempre ha estat una pianista molt activa, participant en nombrosos projectes i amb molt diversos grups cambrístics.

Concerts d'altíssima qualitat interpretativa

També ha tocat com a solista amb orquestra el segon concert per a piano de Mendelssohn, el Triple Concert per a violí, violoncel i piano de Beethoven i "El Carnaval dels Animals" de Saint-Saëns.

Així mateix, des de fa anys s'interessa per la música contemporània, treballant amb compositors i estrenant obres tant per a piano sol com per a ensemble, entre les que s'inclou "Dejà vu" de Javier Romero, "Keverék" d'Ismael Palau, "Our princess is in another Castle "d'Óscar Piniella," Toccata "de David Pellejer or" Pyramus and Thysbe "de Philippe Lamouris.

Laura Pérez

Laura Pérez Díaz neix a Madrid en 1988. Comença els seus estudis musicals als nou anys, formant-se principalment en el Conservatori Professional de Música Pare Antonio Soler de San Lorenzo de l'Escorial, on obté el Títol Professional de Piano.

L'any 2011 ingressa al Grau de Música de la Universitat Francisco de Vitòria on estudia amb Mariana Gurkova i Enrique Bernaldo de Quirós. Quatre anys després, finalitza els seus estudis superiors al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears amb excel·lents qualificacions.

El 2013 guanya per unanimitat el Concurs de Solistes del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, tenint lloc en 2014 el seu debut com a solista al costat de l'Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears sota la batuta d'Alfredo Oyagüez Montero, al el qual va interpretar el Concert per a piano i orquestra de N. Rimsky-Korsakov.

Realitza una important tasca concertística com a integrant del George Sand Piano Duo i Max Bruch Piano Quintet, actuant en diferents sales de concerts entre les quals cal destacar l'auditori Cosmo Caixa de Barcelona, el Teatre Principal de Palma i la sala Eutherpe de Lleó.

Altres concerts. Nascilansky Duo

El 3 de maig arribarà el torn de Nascilansky Duo, amb Víctor Mansilla al saxofon i Saül Mansilla al piano. Iniciaran la seva actuació amb "Incontro", composta per Raúl Mansilla; i continuaran amb peces d'Astor Piazzolla (Tango-Estudis 1. Decidit 2. Enèrgic 3. Lent meditatiu 4. Moltó marcato), Maurici Ravel (Kaddish) i Pedro Iturralde (Petita Czarda).

També interpretaran "Oblivion", d'Astor Piazzolla i la "Suite Hellenique" i "Zorongo gitano", de Pedro Iturralde.

Nascilansky Duo i Bruno Vlahek

El 17 de maig serà el torn de la pianista búlgara Mariana Gurkova, amb peces de Chopin, Kreisler, Rakhmàninov, Liszt, Tchaikovsk i Stravinski.

El polifacètic pianista croat Bruno Vlahek, qui ja va actuar al I Festival de Primavera, clausurarà el certamen i tocarà el 31 de maig, amb un programa format per obres de Bernstein "Touches", Beethoven "Sonata núm 32 Op. 111" i Rakhmàninov "Estudis-quadres Op. 39".

fle_izq 1 / 7 fle_der
Mireia Frutos i Laura Pérez interpretaran "El jardí de les hespérides" i "Paraphrasing Nietzsche", d'Abraham Tena Manrique; així com Peces Op. 11 Barcarolla Scherzo Tema Rus Vals Romanza Glòria, de Serguei Rakhmàninov...
Enlaces relacionados

:

Enllaça amb la Sociedad de Conciertos de Palma

http://www.sociedaddeconciertos.com/
Buscador
Agenda
Ver toda la agenda
DOCUMENTAL
24/04/2017
Palma, Centro de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
24/04/2017-03/05/2017
Palma, Centro de Cultura de Palma
CINEMA
25/04/2017
Palma, Centro de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
10/04/2017-12/05/2017
Maó, Sala de Cultura de Maó
Suscribete a la Revista Digital

Programa de actividades educativas 2015/16

Banner activitats educatives 15/16