Cicle de conferències

DINS MURADA: El patrimoni de Ciutat com a producte cultural per a un turisme urbà

El Centre de Cultura SA NOSTRA acull un cicle de conferències que té com a objectiu apropar a la societat mallorquina del divers i potencial patrimoni cultural de Palma com atractiu per al turisme urbà.

El cicle, organitzat per l’Institut d’Estudis Ecológics -INESE-. consta de 4 sessions que tindran lloc els dijous dels mesos d’abril i maig, en horari de 19 a 21 hores. L’entrada és lliure i gratuïta, prèvia inscripció a la secretaria de l’ INESE.

Hi participen prestigiosos historiadors, geògrafs o professors de la Universitat de les Illes Balears com Gaspar Valero, Mercè Gambús, Mateu Picornell o Antoni Morro.

Institut d’Estudis Ecològics, conscienciar per protegir el patrimoni

INESE desenvolupa la seva activitat dins l'àmbit territorial balear i té com a principal objectiu emetre opinió sobre temes ambientals i d'ordenació del territori, amb la finalitat de conscienciar la societat i els seus representants sobre la necessitat de protegir el medi ambient.

INESE sempre s'ha manifestat defensor de la protecció dels espais naturals, així com de la necessitat d'un desenvolupament sostenible, harmònic i equilibrat, mitjançant l'aplicació d'una economia ambiental. Entre les activitats que organitza destaquen jornades de formació, congressos, cicles de conferències, estudis i assessoraments, publicacions i la elaboració de material propi.

Els àmbits temàtics d'actuació són la gestió de residus, l’ordenació del territori, la recuperació i/o gestió d'espais naturals o l’economia sostenible i el turisme sostenible.

Inscripcions:

Institut d’Estudis Ecològics -INESE-.  Cati Ramis. Telèfon: 678 431 459. Email: inese_gitto@yahoo.es

Més informació al fulletó adjunt. 


PROGRAMA COMPLET

11 d’abril de 2013. 19h

El patrimoni de Ciutat

Apropar a la societat mallorquina del divers i potencial patrimoni cultural que tenim, ja sigui tangible com intangible. Com s’ha de potenciar, gestionar i mantenir. Com comunicar-lo i fer-lo conèixer des del punt de vista cultural. El turisme pot ser un bon mitjà per a mantenir-lo...

18 d’abril de 2013. 19h

Turisme cultural i urbà

El marc conceptual, la metodologia,  l’anàlisi, el procés de planificació, organització i gestió. Avantatges d’aquest turisme cultural i urbà. Anàlisi de la potencialitat turística de Palma.

25 d’abril de 2013. 19h

Palma: recurs, producte i marca turística

Palma, una ciutat autèntica per gaudir, un tresor per explotar i fer conèixer. Quines pautes o procediments aplicar per passar d’un recurs que ja tenim a un producte cultural per a un turisme urbà. I quines estratègies s’han de realitzar i dur a terme perquè Palma esdevingui una vertadera marca turística competent i de qualitat.

 

2 de maig de 2013. 19h

 Hotels amb encant, comerç, artesania i gastronomia com a productes turístics a Palma

Noves línies estratègiques i dissenys per autèntics productes turístics marcats per la qualitat, la diferenciació i l’autenticitat i defugir dels estereotips internacionals i les modes del moment, tant pel que fa a l’allotjament turístic, comerç, artesania, gastronomia, etc. Promoure sinèrgies entre ells perquè funcionin com un únic tot i siguin capaços de potenciar una oferta cultural i urbana potent.

9 de maig de 2013. 19h

Percepció turística dels diferents agents i sectors. Actituds cíviques front el turisme a Ciutat.

Promoure un turisme que incorpori les actituds cíviques com a valor de convivència és imprescindible. Com també impulsar un procés de reflexió entre aquest turisme i la ciutat en base als principis d’identitat, sostenibilitat, cooperació i participació, equilibri territorial, qualitat, innovació i elevat valor afegit i finalment orientació al client per gestionar la demanda.  

El centre històric de Palma és un dels més grans d’Europa. Aquest patrimoni és un producte cultural amb un gran potencial per al turisme urbà.
fle_izq 1 / 4 fle_der

Més informació:

Centre de Cultura

Concepció, 12

Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
PRESENTACIÓ LLIBRE
26/06/2017
Palma, Centre de Cultura de Palma
CICLE CINEMA
28/06/2017
Palma, Centre de Cultura de Palma
CONFERÈNCIA
29/06/2017
Palma, Centre de Cultura de Palma
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2016/2017

Banner activitats educatives 16/17