Cinema

04-10-2018

Estrena de "1229. Rostre ocult"

El contrapunt a la història de la conquesta de Mallorca.

Nova data: 3 de desembre.

El Centre de Cultura de Sa Nostra és l'espai triat per fer la presentació i estrena del documental de creació "1229. Rostre ocult", una crònica de la Mallorca del primer terç del s. XIII, però aquesta vegada, des de la perspectiva dels vençuts, els àrabs.

El documental està basat en el manuscrit Kitab Ta'rih Mayûrqa, d'Ibn 'Amira al Mahzûmi, poeta i jurista musulmà que va escriure la conquesta de Medina Mayûrqa, havent presenciat l'assalt de les tropes de Jaume I. La seva obra, en prosa rimada, es creia perduda fins que fa poc més d'una quinzena d'anys la va descobrir, en còpia de l'original, l'historiador algerí Muhammad Ben Ma'mar en una zawiya, una biblioteca religiosa, a la ciutat de Tindouf, a Algèria. Es tracta de l'únic document de l'època de la conquesta que és el contrapunt de la visió dels conquistadors de Mallorca.

L'any 2009 el manuscrit va ser traduït al català i al castellà pel professor d'àrab Nicolau Roser i per l'historiador i arqueòleg especialista en l'època àrab a les Balears Guillem Rosselló Bordoy. Fou publicat per la Universitat de les Illes Balears i el Govern de les Illes Balears.

El film ha estat dirigit per Antoni M. Thomàs, responsable també del guió, realitzat per Pere Salom i ha estat produit per la UIB, IB3, el Consell de Mallorca i Salom Estudi.

Data:   03 de desembre

Hora:  20:00 h

Entrada amb invitació 

 

Amb motiu de les inundacions al llevant de Mallorca i ens suport a les famílies afectades, la Universitat de les Illes Balears a ajornat fins a nova data l'estrena d'aquest documental

1
Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
MÚSICA
22/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
CINEMA I DISCAPACITAT
25/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
CINEMA FRANCÈS
26/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
14/02/2019-27/02/2019
Maó, Sala de Cultura de Maó

Programa d'activitats educatives 2018/2019

Banner activitats educatives 18/19