Cinema francès

20-02-2017

MON ÂME PAR TOI GUÉRIE

La pel·lícula de François Dupeyron, de 2012, la podrem veure al Centre de Cultura SA NOSTRA de Palma. Dimarts 21 de febrer, a les 19h, gràcies a la col·laboració de la Fundació Caixa Balears i l'Alliance Française de Palma. Descobreix el poder de les mans...

 • La projecció serà al Centre de Cultura SA NOSTRA
 • Carrer de la Concepció, 12 de Palma
 • Dimarts, 21 de febrer, a les 19.00h
 • PROJECCIÓ VOSE
 • Entrada gratuïta

L'Aliança Francesa de Palma és una associació especialitzada en cursos de francès. És l'únic centre oficial a Mallorca per als exàmens DELF / DALF.

Sinopsi

Adaptació d'una novel·la seva, Dupeyron s'interroga un cop més sobre el sentit de la vida, i com sobreviure davant l'adversitat. La pel·lícula es desenvolupa en el sud de França, però mostrant una realitat social totalment diferent.

El protagonista, Fredi, és una mena de gran ós de quaranta anys que ha heretat, de la seva mare, el do de curar la gent amb el magnetisme de les seves mans.

Intèrprets

Grégory Gadebois, Céline Sallette, Jean-Pierre Darroussin, Casa Payen, Philippe Rebbot, Mélody Soudier

François Dupeyron

El director francès François Dupeyron que va signar pel·lícules com 'El pavelló dels oficials' i 'El senyor Ibrahim i les flors de l'Alcorà' va morir a París al febrer de 2016, als 65 anys.

Director atípic, va treballar sempre mantenint-se al marge de les grans produccions. La seva obra composta d'un grapat de pel·lícules singulars, des del seu primer llargmetratge, "Un estrany lloc per a una trobada" (1988), que va reunir en el repartiment a Catherine Deneuve i Gérard Depardieu, fins a l'últim, "Mon âme parell toi guérie" (la meva ànima per tu curada, 2013), reflecteix el seu interès pels desvalguts, des dels soldats de la Primera Guerra Mundial fins als exclosos, fossin kurds o marginats dels suburbis.

El DELF i el DALF

El DELF i el DALF són els diplomes oficials atorgats pel Ministeri d'Educació Nacional francès per certificar les competències en llengua francesa. Els diplomes corresponen als sis nivells del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MECR). A cada nivell s'avaluen les 4 competències: comprensió i expressió orals, comprensió i expressió escrites.

 • Els 6 diplomes que constitueixen el DELF i el DALF són totalment independents. Una persona pot presentar directament a l'examen que correspon als seus coneixements (A1, A2, B1, B2, C1 o C2).
 • Qualsevol persona de qualsevol edat pot presentar-se als exàmens: nens (DELF PRIM), adolescents (DELF JUNIOR) i adults (DELF ADULTS i DALF). 
 • Són les úniques certificacions oficials de francès reconegudes internacionalment per 173 països.
 • Cada títol acredita que una persona ha completat el seu aprenentatge corresponent al nivell.
 • Són diplomes imprescindibles per als estudiants amb l'objectiu de fer una estada de mobilitat Erasmus.
 • Ser titular del DELF B2 permet estudiar una carrera en una universitat francesa.
 • Són diplomes imprescindibles per a les persones amb l'objectiu és treballar a França o a un país francòfon. En les borses de treball, un títol oficial és un valor afegit.
 • Són diplomes que permeten aconseguir major puntuació en els concursos: "es valoren els certificats oficials de llengua estrangera que acreditin un nivell de coneixement d'idiomes expedits per centres oficials segons la classificació del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MECR)" .
 • Ser titular del DELF B1 és un requisit per aconseguir la nacionalitat francesa.
 • Els diplomes DELF i DALF no tenen data de caducitat.

 

fle_izq 1 / 3 fle_der
Adaptació d'una novel·la seva, Dupeyron s'interroga un cop més sobre el sentit de la vida, i com sobreviure davant l'adversitat. La pel·lícula es desenvolupa en el sud de França, però mostrant una realitat social totalment diferent...
III Festival Beethoven
09/02/2017

Quintet Lluís Vives i Enrique Bernaldo

Fotografia
06/02/2017

X Memorial Climent Picornell

Cinema d'Autor
06/02/2017

‘A cambio de nada’

Exposició
24/02/2017

'Territori d'assaig'

Mirades
02/03/2017

Territoris d’assaig

Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació
06/03/2017

‘Mediterrània, mar de pobles’

Alimentació Responsable. T'uneixes al canvi?
07/03/2017

Desierto líquido

Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
12/04/2018-30/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
28/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
01/07/2018
Escorca, Torrent de Pareis
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2017/2018

Banner activitats educatives 17/18