III Festival Beethoven

09-02-2017

Quintet Lluís Vives i Enrique Bernaldo

Els bellíssims quintets de Mozart i Beethoven per a piano i instruments de vent sonaran en la interpretació del Quintet Lluís Vives i el pianista Enrique Bernaldo de Quirós. Serà el tercer concert del festival. Dimecres, 22 de febrer, al Centre de Cultura SA NOSTRA de Palma.

 • Tots els concerts tendran lloc a les 20.00h
 • Centre de Cultura Sa Nostra
 • Carrer de la Concepció, 12, de Palma
 • Organitza: Sociedad de Conciertos de Palma de Mallorca, amb la col·laboració de la Fundació Caixa de Balears (SA NOSTRA)
 • Tel reserves: 622 434 309
 • Entrada / donatiu:  10€

Programa

 • W.A. Mozart: Quintet per a piano i vents al meu b major K 452
 • L. van Beethoven: Quintet per a piano i vents al meu b major op. 16

El Quintet de Vents “Lluís Vives”

El Quintet de Vents “Lluís Vives” neix al si de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. L’origen valencià dels seus integrants motiva el grup a retre homenatge a la figura de Joan Lluís Vives, l’humanista valencià per excel·lència, i una de les figures més importants de la cultura catalana dins l’Europa del Renaixement.

Impulsats per una visió diferent d’entendre la música i en concret el repertori de quintet de vent, aquestos cinc músics es reuneixen com a agrupació professional, després de compartir una trajectòria paral.lela al sí de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears “Ciutat de Palma” .

El repertori del Quintet de vents “Lluís Vives” comprén una selecció acurada, des d’una perspectiva jove i moderna, de totes les èpoques i estils, des del classicisme a les avantguardes.

L’origen del Quintet

L’origen del quintet el trobem a l’any 2009 dins del nucli de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma”. L’any 2011 el Quintet va resultar finalista al 6è Concurs Internacional de quintets de vent “Henri Tomasi” de Marsella (França), única competició en el món dedicada exclusivament a aquesta formació.

Aquest reconeixement converteix al Quintet Lluís Vives en una de les principals i més prestigioses formacions de vent espanyoles.

Qui són

 • MAYTE ABARGUES – flauta –
 • SÍLVIA INSA – clarinet –
 • JOSÉ TATAY – fagot –
 • CARLOS FORTEA – oboè –
 • JOSÉ FRANCISCO FORTEA – trompa –

Enrique B. Quirós

Hereu de la tradició pianística russa a través de la seva mestra Galina Eguiazarova, Quirós és un dels pianistes més complets i de major projecció internacional de la seva generació. La seva versatilitat i la seva profunda erudició li han permès abordar amb èxit tots els estils i estètiques a través d'un vast repertori.

El seu brillant palmarès supera els quaranta premis en concursos internacionals de piano. Els prestigiosos premis "Cidade do Porto" en 2007 i "UNISA" (Pretòria, Sud-àfrica) en 2012 el situen en el selecte grup de pianistes espanyols guardonats en certàmens pertanyents a la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música de Ginebra.

Neix el 1981 a Moscou, on a l'edat de cinc anys comença els seus estudis musicals, debutant en públic als onze a la Sala de Cambra del Conservatori Txaikovski. Tanmateix, la seva formació transcorre principalment a Madrid en el Reial Conservatori Superior de Música i a l'Escola Superior de Música "Reina Sofia", on és distingit amb diversos diplomes honorífics de mans de S.M. La Reina Dª Sofia.

Com a solista ha actuat sota la batuta mestres com Tamás Vásáry, Salvador Brotons, Stuart Stratford, Josep Vicent, José Ramón Encinar, José Luis Gómez Rius, Gueràssim Voronkov, Ovidiu Balan o Joji Hattori.

 • Actualment és Professor Titular al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. 

Beethoven

Ludwig van Beethoven (Bonn, Alemanya, 1770 - Viena, Àustria, 1827) fou un compositor, director d'orquestra i pianista alemany. El seu llegat musical es va estendre, cronològicament, des del Classicisme fins a començaments del Romanticisme musical.

Considerat l'últim gran representant del classicisme vienès (després de Christoph Willibald Gluck, Joseph Haydn i Wolfgang Amadeus Mozart), Beethoven aconsegueix fer transcendir la música del Romanticisme, motivant-ne la influència en una diversitat d'obres musicals al llarg del segle XIX.

Art extraordinari i creació generosa

El seu art es va expressar en nombrosos gèneres i tot i que les simfonies van ser la font principal de la seva popularitat internacional, el seu impacte va resultar ser sobretot significatiu a les obres per a piano i música de cambra.

La seva producció inclou els gèneres pianístics (32 sonates per a piano), de cambra (16 quartets de corda, 7 trios, 10 sonates per a violí i piano), vocal (lieder i una òpera: Fidelio), concertant (5 concerts per a piano i orquestra, un per a violí i orquestra) i orquestral (9 simfonies, obertures, etc.).

La música del quart moviment de la novena simfonia, està basada en l'Oda a l'Alegria de Friedrich von Schiller i va ser elegida Himne de la Unió Europea.

Enllaça amb el Festival Beethoven

http://www.sociedaddeconciertos.com/iii-festival-beet

 

Enllaçat amb el Quintet Lluís Vives

http://quintetlluisvives.com/

 

fle_izq 1 / 4 fle_der
Impulsats per una visió diferent d’entendre la música i en concret el repertori de quintet de vent, aquestos cinc músics es reuneixen com a agrupació professional, després de compartir una trajectòria paral.lela al sí de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears “Ciutat de Palma”...
Enllaços relacionats

:

Enllaça amb el Festival Beethoven

http://www.sociedaddeconciertos.com/iii-festival-beethoven/

Enllaça amb el Quintet Lluís Vives

http://quintetlluisvives.com/
Música
18/01/2017

III Festival Beethoven

III Festival Beethoven
26/01/2017

Brenno Ambrosini, piano

Fotografia
06/02/2017

X Memorial Climent Picornell

Cinema d'Autor
06/02/2017

‘A cambio de nada’

Entrevista
26/01/2017

El club de la lectura

Cinema
26/01/2017

III CICLE DE CINEFÒRUM

Formació Adults
22/05/2017

Cursos 2016-2017

Festival Cinema d'Autor
24/01/2017

Claudia Cardinale, al Centre de Cultura SA NOSTRA

Cinema francès
20/02/2017

MON ÂME PAR TOI GUÉRIE

Exposició
24/02/2017

'Territori d'assaig'

Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
12/04/2018-30/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
CINEMA D'AUTOR
26/04/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
CICLE CINEMA
03/05/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2017/2018

Banner activitats educatives 17/18