Exposició Eivissa

23-08-2016

Altres mirades de Joan Escandell

Sa Nostra Sala Cultural acollirà durant aquest mes d'agost una mostra del conegut dibuixant de còmics Joan Escandell. Amb ‘Altres mirades en blanc i negre’, l'artista presenta una faceta més introspectiva com a dibuixant de còmics. Fins el 31 de agost.

A l'exposició es barregen molts racons i gents d'Eivissa amb els personatges de còmics que han format part de la seva vida professional », tal com va assegurar el conseller de Cultura, David Ribas, durant la presentació.

Sota el títol Altres mirades en blanc i negre, l'artista presenta «una faceta més introspectiva en què es pot veure la seva etapa com a dibuixant de còmics, però també els seus dibuixos en una aspecte no tan conegut.

El diari Ultima Hora ho recollia així: ‘Em va sobrevenir la idea de fer una exposició, però aquesta vegada no la volia fer només de còmics. Quan era molt jove ja vaig fer una mostra de carrers i em va venir de gust dibuixar les d'Eivissa en aquesta ocasió.

A mi m'agrada molt dibuixar. Abans pintava a l'oli i ara he utilitzat tinta xinesa’, va explicar el propi Escandell qui va revelar que les obres han estat creades, en la seva gran majoria, durant els mesos de l'hivern passat. Va començar a dibuixar quan va saber que seria possible dur a terme aquesta mostra.
Distribució

L'exposició s'estructura en quatre parts: Carrers, Personatges, El Món del Còmic i Nus. «Els carrers d'Eivissa són carrers de sa Penya, on jo vaig néixer, i carrers de Dalt Vila.

En els meus dibuixos la gent més gran podrà reconèixer carrers de Sa Penya que ja no existeixen », va assegurar Escandell qui també va destacar que els nus li interessaven molt a nivell artístic« perquè m'agrada molt dibuixar a llapis la figura femenina ».

També hi ha espai en aquesta exposició de Joan Escandell per a la seva faceta més coneguda, la de dibuixant de còmics tan emblemàtics com El Capitán Trueno, el Sergent Fúria o Astroman. També va dibuixar per a Disney on li va donar vida a clàssics com Mickey, Els Aristogats La Ventafocs, El Rei Lleó, Hèrcules, Dumbo, Pinotxo, La Bella i la Bèstia o Pocahontas, entre molts altres.

A l’espai per a El Món del Còmic, es mostren «tres obretes a color que vaig fer per a una casa alemanya i que van ser portades i altres tres a llapis que vaig realitzar per a una revista de dibuixants d'Estats Units, entre altres».

Anecdotari ric i divertit

Escandell va aprofitar l'ocasió que li va brindar la presentació de la seva exposició per recordar diferents anècdotes com que, en moltes ocasions, «dels dibuixos que feia a llapis, presentava 3 o 4 i decidien quedar-se 1 o 2, els altres me'ls tornaven i em els quedava jo ».

També va recordar el conegut dibuixant la seva etapa a Disney, on eren escrupolosos al mil·límetre amb cada tret dels personatges. «Recordo que Goofy tenia tres pèls i era molt important donar-los el gruix, la forma i la ubicació que estava marcada per aquests trets perquè en cas contrari et tornaven el dibuix i havies de tornar a començar», va assegurar encara incrèdul i entre rialles.

'Joan Escandell. Altres mirades en blanc i negre', a Sa Nostra Sala. Foto LORENA PORTERO (Diario de Ibiza)
'Joan Escandell. Altres mirades en blanc i negre', a Sa Nostra Sala. Foto LORENA PORTERO (Diario de Ibiza)
fle_izq 1 / 8 fle_der
Teatre
05/07/2016

Es lo que es

Performance i tallers
30/06/2016

Comunicación sobre el muro

Rock'n...
29/06/2016

Born to run

Folk-Pop
27/06/2016

'Summer Sounds'

Curs. MENORCA
08/09/2016

‘Cultura en clau literària’

Exposició Natura
13/09/2016

Meet Your Neighbours (MYN)

Opinió
14/09/2016

Economia circular

Formació Adults
22/05/2017

Cursos 2016-2017

Medi ambient
23/09/2016

Àguila peixatera

Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
12/04/2018-30/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
CINEMA D'AUTOR
26/04/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
CICLE CINEMA
03/05/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2017/2018

Banner activitats educatives 17/18