Microcrèdits Menorca

14-09-2016

Crear llocs de feina i fomentar l’autoocupació són els objectius

El Consell Insular de Menorca, ISBA i BMN-SA NOSTRA han signat , a la seu del Consell a Maó, un acord per fomentar la creació de llocs de treball, impulsar l'emprenedoria i ajudar als treballadors autònoms, cooperativistes i joves empresaris al desenvolupament de microempreses a Menorca.

El conveni el van signar, Susana Mora Humbert, encara com a consellera executiva d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports; Jesús Fernández Sánchez, director general d’ISBA, Societat de Garantia Recíproca, i Jordi Mulet Dezcallar, director de Relacions Institucionals de BMN-SA NOSTRA.

L'objecte social de l’acord també vol contribuir al desenvolupament de l'economia menorquina i, en general de les Illes Balears, a través de la concessió d’aquesta línia de microcrèdits per afavorir l'accés al finançament.

Beneficiaris

Els principals beneficiaris d'aquests microcrèdits són els col·lectius formats per treballadors autònoms, cooperativistes, petites empreses, joves emprenedors i les persones aturades que vulguin emprendre el seu propi negoci o per reforçar els projectes empresarials ja iniciats, sempre que es generi nova ocupació.

Una vegada signat el conveni de col·laboració, els principals representants de les entitats han comentat els aspectes més destacats de l’acte i de la conjuntura econòmica actual.

Susana Mora, consellera d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, ha destacat que liderar aquest projecte palesa la voluntat del Consell de Menorca de ajudar a reforçar el teixit productiu de l’illa ‘estem satisfets de col·laborar amb unes institucions tan importants com ISBA i BMN-SA NOSTRA per  impulsar un projecte que ha d’incidir directament en la millora de l'ocupació, atès que els beneficiaris podran optimitzar les seves condicions laborals i també la de les seves famílies’.

Jesús Fernández, director general d’ISBA, ha agraït l’esforç del Consell i de BMN-SA NOSTRA per fomentar la creació de llocs de feina. ‘Aquesta línia de finançament encaixa perfectament entre els objectius principals d’ISBA. La nostra missió i el nostre compromís passen per facilitar i millorar l'accés al capital de les petites i mitjanes empreses, dels autònoms i dels professionals menorquins mitjançant la concessió de garanties ’ ha manifestat Jesús Fernández.

Per la seva banda, Jordi Mulet, director de Relacions Institucionals de BMN-SA NOSTRA ha assegurat que són l'entitat financera de referència per al sector empresarial, amb un enfocament i una clara especialització en la mitjana i petita empresa i els autònoms i emprenedors. ‘Som els aliats i els companys de viatge adequats per al teixit productiu menorquí perquè, per definició i per convicció, donar suport a les empreses sempre ha estat la nostra raó de ser. Ara, recolzant una vegada més, una iniciativa que ha de generar nous llocs de feina per a la nostra gent’.

Aquest conveni de col·laboració s’obrirà a les organitzacions empresarials, que agrupen tots aquests col·lectius, perquè els seus associats o cooperativistes se’n puguin beneficiar.

Concepte de Microcrèdit

Són aquelles operacions financeres, a llarg termini, destinades a la iniciació o millora d'activitats empresarials de molt reduïda dimensió, adreçades a microempreses, autònoms, emprenedors, joves empresaris..., que presenten dificultats d'accés a fonts de finançament. El seu import nominal no sol ser superior als 25.000 € per beneficiari.

Com accedir al microcrèdit

Els interessats a accedir a aquestes línies de finançament han de presentar el seu projecte detallat a la seu de la conselleria d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports. I tots aquells projectes que es considerin vàlids i adients, per part de la conselleria, es remetran a ISBA i a BMN-SA NOSTRA per al seu anàlisi i consignació.

En aquest tipus d'operacions, emmarcades en el conveni subscrit, no se requerirà per part d'ISBA cap garantia addicional a la de la pròpia persona que promogui o desenvolupi l'activitat.

Perquè el microcrèdit sigui considerat com a tal, no ha de ser complementat per un altre finançament addicional.

Tipologia i característiques dels microcrèdits

Es donarà preferència als crèdits de menor quantia i als que presentin una proposta de major creació de llocs de treball i també als que suposin la creació de més contractes fixos que no pas temporals.

Els interessats podran accedir a diverses modalitats de finançament, en funció de les necessitats dels projectes:

  • Préstecs per Inversió: fins a 7 anys (amb la possibilitat d’afegir 1 any de carència)
  • Préstecs per accedir a Capital Circulant: fins a 5 anys (per cobrir necessitats de liquiditat, compra d'estocs...)
  • Les sol·licituds hauran d'anar acompanyades d'un Pla de Viabilitat per al seu estudi i valoració
  • L'import màxim per projecte serà de 25.000 euros

 

Sobre el Consell Insular de Menorca

La signatura d'aquest conveni s'emmarca dins el les actuacions per a la millora de les oportunitats de finançament que des de l'àrea d'Ocupació del Consell Insular s'estan portant a terme dins el marc del nou projecte Processos d'Inserció per a l'Ocupació de col·lectius vulnerables i concretament des del servei de Tutorització per a l'autoocupació, servei històric del projecte amb uns grans resultats de projectes que han estat una realitat gràcies al procés d'atenció i treball portat a terme durant la tutorització del servei.

Aquesta tutorització inclou tot un treball en el projecte d'empresa que es vol fer realitat i que inclou, com a factor més destacat, la creació d'un certificat de viabilitat econòmica que serveix a les entitats bancàries amb les quals el Consell Insular signa un acord de col·laboració, com a certificat vàlid i element positiu per a la valoració quant a la concessió d'un préstec o crèdit per finançar el projecte.

El darrer any el projecte només comptava amb un acord signat i en vigència amb una entitat bancària i des de l'equip gestor actual es va considerar des del primer moment necessari anar més enllà i, amb el nou projecte, potenciar la cerca de signatura de convenis amb més entitats bancàries i de crèdit per tal de garantir més opcions de finançament per als projectes tutoritzats pel servei. Aquesta signatura de conveni és fruit d'aquest treball.

 

Sobre ISBA

La Societat de Garantia Recíproca (SGR) ISBA és una entitat financera sense ànim de lucre. El seu principal objectiu consisteix en facilitar i millorar l'accés al finançament de les petites i mitjanes empreses, dels autònoms i dels professionals mitjançant la concessió de garanties. Té per objecte contribuir al desenvolupament de l'economia de les Illes Balears. En la presa de decisions, sempre se segueixen criteris empresarials per avaluar els projectes empresarials presentats, prioritzant la seva viabilitat i la capacitat de gestió dels seus promotors.

 

Sobre BMN

El grup BMN, en el qual està integrat SA NOSTRA, compta amb 3 milions de clients, que el converteixen en un dels principals grups financers d'Espanya, referent a les Illes Balears, Andalusia i Llevant. Desenvolupa un model de banca preeminentment enfocat a la seva clientela, amb especial atenció a autònoms, particulars i pimes, com a motor de reactivació de l'economia en els territoris on està implantat.

 

 

Susana Mora, Jesús Fernández i Jordi Mulet
Susana Mora, Jesús Fernández i Jordi Mulet
fle_izq 1 / 2 fle_der
ls principals beneficiaris d'aquests microcrèdits són els col·lectius formats per treballadors autònoms, cooperativistes, petites empreses, joves emprenedors i les persones aturades que vulguin emprendre el seu propi negoci o per reforçar els projectes empresarials ja iniciats, sempre que es generi nova ocupació.
Enllaços relacionats

:

Enllaça't amb el Consell Insular de Menorca

http://cime.es/publicacions/verpub.aspx?Id=19370

Enllaça't amb ISBA

http://www.isbasgr.es/
Teatre
05/07/2016

Es lo que es

Performance i tallers
30/06/2016

Comunicación sobre el muro

Rock'n...
29/06/2016

Born to run

Folk-Pop
27/06/2016

'Summer Sounds'

Concert
22/06/2016

La música com un joc

Medi ambient
20/06/2016

El ferreret

Exposició
16/06/2016

CONTRASTES

Sopar solidari
15/06/2016

A favor de la Fundació Natzaret

Exposició Eivissa
23/08/2016

Altres mirades de Joan Escandell

Curs. MENORCA
08/09/2016

‘Cultura en clau literària’

Exposició Natura
13/09/2016

Meet Your Neighbours (MYN)

Opinió
14/09/2016

Economia circular

Formació Adults
22/05/2017

Cursos 2016-2017

Medi ambient
23/09/2016

Àguila peixatera

Cinema social
27/09/2016

Escucha mi mirada

Entrevista
26/01/2017

El club de la lectura

Cicle de cinema
04/10/2016

‘De la Mancha a la pantalla’

Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
CONFERÈNCIA
20/02/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
CONFERÈNCIA
21/02/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
CONFERÈNCIA
22/02/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
20/12/2017-23/02/2018
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa
DOCUMENTAL
23/02/2018
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2017/2018

Banner activitats educatives 17/18