Catalina C. Socies i Ramon

25-05-2010

“En el nostre banc, el temps és la riquesa”

Catalina Socies, coordinadora de l'Associació Pa i Mel, ens explica que la societat d’avui en dia du un ritme de vida molt accelerat. "És important que ens aturem a pensar en què invertim el nostre temps i que l’optimitzem al màxim".

-En què inverteixes el teu temps?

-Malgrat el ritme de vida actual, potser sempre hi ha algun espai que puguis dedicar a fer alguna cosa més. I si es tracta d’una activitat solidària, amb la qual ajudes a persones que realment ho necessiten, la inversió ben segur haurà pagat la pena. Així és com pensa l’Associació Pa i Mel, que, amb el suport de l’Obra Social de “SA NOSTRA”, ha creat un banc de temps. Però, en què consisteix exactament?

-Què és el banc de temps?

-És un grup de persones que intercanvien temps a través de la prestació de serveis. La unitat d’intercanvi és l’hora, independentment del valor que s’ofereixi o que es rebi, i totes les habilitats tenen el mateix valor.

-Com funciona?

-Cada participant ofereix uns serveis o activitats i, a canvi, pot demanar serveis d’altres participants. En aquest banc el temps és la riquesa principal i, per tant, la unitat de valor. El dinamitzador s’encarrega de fer el seguiment dels participants i d’anar actualitzant les ofertes i demandes.

-Qui hi pot participar?

-Qualsevol resident a sa Pobla major de 16 anys que estigui motivat en la idea i que disposi de temps per poder intercanviar. Per fer-ho, les persones interessades poden apropar-se a les nostres oficines.

-Quin tipus d’activitats s’hi ofereixen?

-Són diverses i depenen de les habilitats i demandes dels participants. Entre d’altres, hi ha la cura d’infants i gent major, la neteja, l’ensenyament d’idiomes, cuina, perruqueria i manteniment d’edificis (llanterneria, electricitat, pintura).

-Què és el que més costa als que hi participen per primera vegada?

-La majoria de participants ofereixen serveis i activats, però els costa demandar-ne. Per això el dinamitzador té una funció important a l’hora d’equilibrar els intercanvis, evitant que hi hagi gent que només doni i no rebi res.

-Quins avantatges suposa?

-D’una banda hi ha un estalvi econòmic important. De l’altra, és una manera de fomentar el voluntariat i la solidaritat entre les persones residents a sa Pobla, a la vegada que possibilita conèixer gent nova.

-Quin és el paper que correspon al temps al segle XXI?

-Fonamental, perquè la societat d’avui en dia du un ritme de vida molt accelerat. Per això és important que ens aturem a pensar en què invertim el nostre temps i que l’optimitzem al màxim.

Catalina C. Socies i Ramon, coordinadora de l'Associació Pa i Mel
Catalina C. Socies i Ramon, coordinadora de l'Associació Pa i Mel
1
"És una manera de fomentar el voluntariat i la solidaritat entre les persones residents a sa Pobla"
Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
29/11/2018-01/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
11/01/2019-08/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
CINEMA FRANCÈS
22/01/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
29/11/2018-25/01/2019
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2018/2019

Banner activitats educatives 18/19