Ana Sbert

08-10-2013

“No escasseja la intel·ligència, escasseja la constància”

Ana Sbert és una dels nombrosos estudiants de les Illes Balears que han gaudit d’una beca de ‘SA NOSTRA’ per ampliar estudis a l’estranger. Llicenciada en Enginyeria Química, feu un màster en Energies Renovables i ara ha emprès un projecte empresarial a Munic.

Persona inquieta intel·lectualment, és pacient i perseverant a l’hora de traçar el rumb a la seva trajectòria professional. L’honestedat, la constància i la humilitat són els valors que guien les seves passes. Ens ho conta al llarg d’aquesta entrevista.

Què va significar per a tu disposar de la beca de ´Sa NOSTRA´?

La beca de 'SA NOSTRA' em va proporcionar l'oportunitat d’estudiar un màster a Alemanya durant dos anys. Gràcies a aquesta beca, vaig poder viure còmodament a Friburg i concentrar-me en els estudis, sense haver d'estar angoixada per l’aspecte econòmic. Finalment, he acabat vivint a Munic, on he creat el portal d'ocupació: "Trabajar en Alemania YA".

Quina importància li dones a l’educació en la projecció professional?

És molt important, però no crec que un tipus d'educació hagi de determinar el teu futur laboral. Les carreres hi són per estudiar-les, treure'ls el màxim partit, però no per preocupar-se en ser el millor de la classe i obtenir les millors notes, perquè ja no ets a l'escola. L'educació és fonamental per ampliar coneixements i poder aplicar-los després com i on tu vulguis, et proporciona una perspectiva que d'altra manera no podries aconseguir, i s'ha de gaudir i aprofitar al màxim.

De l’enginyeria a l’empreneduria, hi ha res que no has pogut realitzar o que ha quedat enrere?

He tengut la gran sort de poder fer el que he volgut. Vaig poder triar la carrera que vaig voler estudiar, després el màster, i ara he pogut escollir emprendre aquesta nova aventura empresarial. He tengut molta ajuda, bàsicament dels meus pares i, entre d’altres, també de SA NOSTRA. No em puc queixar.

Els idiomes fan part de la teva oferta empresarial, per què?

Els idiomes són avui indispensables. Ja sigui amb el català i castellà, o castellà i anglès, o qualsevol altra combinació, jo veig un mínim de dos idiomes com indispensable per al desenvolupament personal i professional. A les Illes, si també dominem el català i l’alemany, la recerca de feina és molt més senzilla.

Ara, en quin negoci tens el punt de mira posat?

Vull consolidar la meva empresa, un projecte de gran abast, que ocupa pràcticament tot el meu temps. També estic contemplant, a partir de diverses peticions que m’han arribat des d'Espanya, de portar treballadors alemanys per a algunes zones de costa, on fan molta falta professionals amb qualificacions específiques i mb domini de l'idioma alemany.

Qui és el teu referent en el món professional?

El meu pare, sens dubte. És un home fet a si mateix, molt intel·ligent, amb molta experiència i molt de coneixement. No tenc cap dubte que si hagués dominat l'anglès i l'alemany, seria ara mateix el cap d'una gran multinacional, com a mínim. L'admir i la meva màxima aspiració és, qualque dia, arribar a ser com ell en el món professional.

Després de set anys fora, tornaràs a Mallorca? T’hi establiràs empresarialment?

Fa temps que tenc moltes ganes de tornar a Mallorca. L'illa és l'illa i, per molt que visqui a qualsevol altra banda, és on tenc les meves arrels i la meva família. Amb tot, estic molt a gust a Munic, és una ciutat que m'encanta, m'he adaptat molt bé a la vida a Alemanya i estic segura que el dia que torni a Mallorca, ho trobaré a faltar!

Quin és el teu objectiu vital?

El món empresarial sempre m'ha agradat molt i l'objectiu, al cap i a la fi, és poder viure d'alguna cosa que t'agradi, perquè així podràs estar a gust amb tu mateix i ser feliç, encara que soni a tòpic. Jo ho mir tot a curt termini. Sé que m'agradaria viure de la meva empresa i poder expandir-la a altres països. Però, de moment, el meu únic objectiu és fer que "Trabajar en Alemania YA" funcioni.

Molt sintèticament, com es podrien crear llocs de feina de forma ràpida?

No crec que aquesta sigui una pregunta que es pugui respondre de manera sintètica. Són massa factors que contribueixen, i jo no tinc una resposta fàcil. Si la tengués, ja estaria intentant implementar-la!

Com augmentaries la productivitat de Balears?

A través d'incentius una persona sol treballar de manera més productiva. No tenen per què ser econòmics, poden ser de molts tipus. Si una persona està motivada, creu en el que fa, i si té incentius a canvi d'una major productivitat, crec que aquesta s'incrementaria no només a Balears, sinó a tota Espanya. Un bon ambient de treball també és essencial per això.

Què és per tu un emprenedor?

És una paraula que, al meu gust, ara està massa de moda, i potser s'empra amb molta facilitat per sonar important. Per a mi un emprenedor és algú que ha emprès una activitat, no té per què ser empresarial, encara que ho sembli.

I un empresari?

Per a mi es qualcú amb experiència, coneixement, responsabilitat i valor per crear una empresa, que ja du anys al món empresarial. Un empresari es sempre emprenedor, però un emprenedor, per a mi, no és sempre un empresari.

Quins tres valors destacaries?

L'honestedat, la constància i la humilitat.

Quin principi d’actuació guia les teves passes?

El treball dur i la constància, no hi ha més que això. Intent aprendre tot el possible de totes les experiències, sobre la marxa. Em van inculcar sempre la dita de: no escasseja la intel·ligència, escasseja la constància, per tant sempre he intentat comprometre'm al 100% amb els projectes que decidesc dur a terme i ser constant amb ells.

Ana Sbert és Llicenciada en Enginyeria Química i feu un màster en Energies Renovables
Ana Sbert és Llicenciada en Enginyeria Química i feu un màster en Energies Renovables
fle_izq 1 / 3 fle_der
Els tres valors que destacaria en una persona són l'honestedat, la constància i la humilitat!
Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
29/11/2018-01/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
30/11/2018-04/01/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
CONFERÈNCIA
20/12/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
29/11/2018-25/01/2019
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2018/2019

Banner activitats educatives 18/19